Genomskåda narcissisten

Det är skillnad på dialog och dialog

Ungefär så här ser en dialog ut med en narcissist kontra en sund person. En dialog som handlar om exakt samma sak.

💬 DIALOG MED EN NARCISSIST:

Narc: Jag gör vad som helst för att träffa dig, för att vara med dig. Säg vad jag ska göra så gör jag det. Jag älskar dig.

Du: Jag vill att du gör X, Y och Z. Det är vad jag vill och behöver från dig för att jag ska börja lita på dig igen.

Narc: Du ska inte tala om för mig vad jag ska göra och diktera villkoren. Vi har utvecklats åt olika håll. Du är inte längre den fina, glada och fantastiska person som jag blev kär i. Varför ber du om det här? Jag vill att du ställer upp på det jag säger. Varför ska det vara så svårt att göra som jag vill?

💬 DIALOG MED EN SUND PERSON:

Sund person: Jag vet att jag har gjort otroligt dumma saker som har sårat dig djupt. Jag vet att du har mått riktigt dåligt på grund av mig. Jag är väldigt ledsen för det, jag skäms och känner en enorm skuld för det jag utsatt dig för. Först och främst vill jag be dig om ursäkt från botten av mitt hjärta för det jag gjorde (ger exempel). Jag skulle göra allt för att återfå din tillit igen. Vad kan jag göra för dig för att få en till chans?

Du: Jag vill att du gör X, Y och Z. Det är vad jag vill och behöver från dig för att jag ska börja lita på dig igen.

Sund person: Självklart, det är det absolut minsta jag kan göra för dig. Jag gör vad som helst för att du ska kunna lita på mig igen. Jag vill förändras för att jag behöver ha kvar dig i mitt liv. Du är en fantastisk människa som ens överväger att ge mig en chans till efter allt smärtsamt jag gjort mot dig, jag är så enormt glad för det. Jag är så ödmjuk och oerhört tacksam för att du är villig att göra det här. Tack.

En narcissist som har åsamkat så mycket smärta fortsätter att förnedra dig i ton och innehåll när hen inte tar på sig ett ansvar för det hen har gjort och fortsätter med:

👉 Future faking

👉 Blameshifting

👉 Fokusförflyttning

👉 Gaslighting

👉 Lögner

👉 Manipulation

👉 Noll förändring

👉 Noll insikt

En narcissist är en narcissist. Hen kommer inte bli något annat än en narcissist. Äkta kärlek och äkta känslor kan man inte fejka, trots att narcissisten försöker. I rest my case 🤷‍♀️